Schreibenswert

Cultuurhistorie Duits/Nederlands

Natuurlijk Oosterbeek!

        Cultuurhistorische bekenwandeling

Tijdens de inleiding neem ik u mee terug in de geschiedenis van de Oosterbeekse beken. Hoe zijn die beken er gekomen en op welke manier heeft de mens daar profijt van gehad in het verleden? Lange tijd heerste er grote bedrijvigheid. Water-en papiermolens, wasserijen, een suikerfabriek, paarden en koeien, watervalletjes, een grot en bruggen, paden, een theehuis en terrasjes, landhuizen, werklui en toeristen met koetsen en schildersezels. De sporen zijn in het landschap nog terug te zien, maar wie kent de historie erachter? Na deze korte inleiding gaan we naar buiten voor een pittige wandeling naar de Gielenbeek met de bronnenbosjes, u klimt naar het hoogste punt van de Oorsprongbeek en daalt vervolgens af naar de waterbak waar de beek richting de Rosandepolder stroomt. Aan het Kerkepad vervolgt u het verloop van de Oorsprongbeek, loopt u langs de Leigraaf en via de Zuiderbeek komt u weer terug bij het startpunt.

Ik geef u een stukje cultuurhistorie van het Oosterbeeks Landschap mee, met als thema: het water van de Veluwerand. U krijgt een levendig beeld van de rijke natuur-en cultuurhistorie van dit unieke Oosterbeeks landschap.

Aanmelden: 

Kosten:

Locatie:


Data: 
Agenda 2018 is nog niet bekend


Programma:

13.00-13.30 uur Inleiding cultuurhistorie Oosterbeekse beken

13.30-17.00 uur Bekenwandeling


NB: De duur van de wandeling is slechts indicatief en zal afhankelijk zijn van belangstelling en samenstelling van de groep, maar rekent u in elk geval op 3 uur. Er is genoeg tijd voor fotografie en het spotten vogels en dieren.


Meenemen:
Goede wandelconditie, stevige schoenen, windjack, evt. paraplu en regenjas, evt. verrekijker, waterfles