Schreibenswert

Cultuurhistorie Duits/Nederlands

Home

Mijn verhaalLezing Weggemoffeld! Slag om Arnhem vanuit Duits perspectief

In het verleden was ik opleidingskundige en docent Duits/Nederlands. Tijdens mijn studie Duitse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit Nijmegen specialiseerde ik mij in de vooroorlogse periode van Duitsland, waarbij ik het begrip Heimat aan de hand van de Duitse literatuur onderzocht. Dit heeft de basis gelegd voor het werk wat ik nu doe.


Tussen 2009 en 2015 interviewde ik Duitse oorlogsveteranen over hun persoonlijke ervaringen. Dit had een grote impact op mij. Ik besloot hun verhalen door te vertellen tijdens rondleidingen over het voormalig slagveld en ik wilde er een boek over schrijven.


Een idee is geboren


Op 27 april 2011 richtte ik mijn bureau op onder de naam Between Dutch & Deutsch. Eind augustus van dat jaar was mijn eerste 'Belevenistour Slag om Arnhem vanuit Duits perspectief' een feit. In 2013 kreeg ik in Wageningen uit handen van historicus Ad van Liempt het vrijheidsboek uitgereikt. Die gebeurtenis resulteerde in een bezoek aan de Duitse ambassadeur. Op 9 mei 2015 presenteerde ik mijn boek Weggemoffeld! Levensverhalen van Duitse Arnhemveteranen. Binnen een jaar was de oplage van 600 exemplaren uitverkocht en in oktober 2016 verscheen de 2e druk.


Vanaf 2016 ben ik verder gegaan onder de naam : Schreibenswert